Alimentatia influenteaza atat sanatatea, cat si performantele intelectuale, de aici si recomandarea "esti ceea ce mananci", afirma doctorul Gabriela Man.
“Performantele intelectuale si capacitatea de concentrare scad atunci cand se consuma alimente moderne, rafinate, bogate in zahar, amidon si grasimi, cum ar fi, de exemplu, preparate fast-food, snacksuri, bomboane, dulciuri din comert sau bauturi racoritoare reci”
Alimentatia influenteaza atat sanatatea, cat si performantele intelectuale, de aici si recomandarea "esti ceea ce mananci", afirma doctorul Gabriela Man.
Explicatia ar fi aceea ca alimentele determina descarcari masive de glucoza in sange dupa consumul lor (pe moment te simti bine), ceea ce determina secretii mari de insulina. Apoi, la putin timp dupa ce ai mancat, hipoglicemiile mai adanci decat normal induse de aceasta secretie mare de insulina determina somnolenta, apatie, iritabilitate, pofta de a "rontai" din nou ceva, in special pofta de dulce.
Gabriela Man spune ca persoanele care petrec foarte mult timp la birou au nevoie de aport corespunzator de magneziu, de vitamine din grupul B (cereale integrale, carne, peste, legume diverse - ardei, fasole) si de aport zilnic de acizi grasi esentiali omega-3, acestia fiind raspunzatori de sanatatea fiecarei celule a corpului nostru, de performantele intelectuale si de rezistenta la boli.
O alta greseala frecventa este consumul foarte mare de cofeina, intalnita in cafea, bauturi tip cola sau ceai negru. Doctorul Gabriela Man spune ca abuzul de cofeina agraveaza insulinorezistenta, afectiunea care ingrasa si imbolnaveste - sindromul metabolic este denumit si "sindromul insulinorezistentei" si cuprinde o serie de afectiuni care au la baza aceasta boala, precum obezitate, diabet, hipertensiune, dislipidemii, boli cardiovasculare, ficat steatotic, sindromul ovarului polichistic.
Recomandare pentru refacerea celulei si deasemeni legat de lipsa activitatii fizice :
Pentru o nutrite si digestie sanatoasa vedeti aceste produse naturiste pe baza de microalge