duminică, 12 aprilie 2009

Twitter folosit pentru reducerea costurilor


Peste 700.000 de firme mici si mijlocii utilizeaza reteaua sociala Twitter pentru a face economii prin reducerea costurilor cu marketing-ul si recrutarea, arata un studiu O2.
Dupa chestionarea a mai mult de 500 de companii cu mai putin de 20 angajati, O2 estimeaza ca 17% dintre cele 4.6 milioane de firme mici si mijlocii din Marea Britanie utilizeaza site-ul social networking gratuit pentru a trimie trei milioane de “tweets” sau mesaje zilnic. Mai mult de un sfert (28%) s-au inscris in ultimele patru saptamani.
O2 estimeaza ca utilizatorii Twitter economisesc pana la 5.000 £ in ce priveste costurile cu marketing-ul si recrutarea. Reducerea costurilor a fost mentionata de 62% dintre respondenti drept principal beneficiu. 16% au declarat ca au economisit pana la 5.000 £ de cand s-au abonat la serviciu, in timp ce aproape o treime au economisit 1.000 £.
Simon Devonshire, directorul firmei de analiza O2, a precizat ca Twitter este un exemplu concludent despre cum firmele mici si mijlocii adopta tehnologia pentru a se adapta si a supravietui.
Acesta a mai spus ca firmele mici utilizeaza dispozitive convergente precum iPhone si BlackBerry cu Twitter. Acest lucru semnifica faptul ca Twitter a depasit alte retele sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu